Microsoft og de unge Millenials i Køge

Microsoft har års erfaringer med at tiltrække, fastholde og motivere millenials – unge i alderen 20-30 år, der udgør en stor del af arbejdsstyrken. I mandags talte Microsoft for virksomheder fra Køge Arbejdsgiver Netværk og gav gode råd om, hvordan man bedst engagerer og skaber loyalitet hos millenials og sikrer godt samarbejde på tværs af generationer, der har forskelligt fokus og værdisæt.

Hos Køge Arbejdsgiver Netværk har man netop afholdt et af sine populære medlemsmøder, og med mere end 50 deltagere var der lagt op til masser af ny viden, inspiration og dialog.

Nana Bule, direktør for marketing og operations hos Microsoft, fortalte om hendes erfaringer med at arbejde med millenials. Den yngre generation, der er på vej ud eller allerede er på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse.

De er født i årene 1980-1995 og opvokset med teknologien helt inde på livet. YouTube er deres kilde til viden og iværksætteri deres fokus. De tiltrækkes af en god løn, men der skal også være andre ting, som opfyldes: medinddragelse, plads til at gøre karriere (uden at skulle gå den slagne vej) og fokus på den gode sag f.eks. i forhold til klimaet og miljøet.

Styrken ligger i forskelligheden I mere end en time fortalte Nana Bule veloplagt og meget inspirerende om millenials og gav mange gode råd og fif til, hvordan Køges egne virksomheder kan tiltrække, fastholde og motivere denne gruppe af medarbejdere. Især også hvordan både ældre og de helt unge generationer kan mødes i unikke samarbejder. Det er i forskelligheden, at styrken ligger.

Med udgangspunkt i Køge fortalte Køge Jobcenter om de yngre medarbejdere, der af mange forskellige årsager er faldet uden for job og uden for uddannelse. De kom med en tydelig opfordring til Køges virksomheder om at åbne op, lukke disse mennesker ind og hjælpe dem tilbage til et meningsfyldt arbejdsliv – med støtte og hjælp fra Køge Jobcenter.

Åbne virksomheder og tættere samarbejde Inden det var tid til netværk, mad og snak på kryds og tværs havde Køge Arbejdsgiver Netværk samlet tre lokalpolitikere, der driblede bolden og debatten videre i forhold til de unge, folkeskolen, erhvervsuddannelserne og jobmuligheder.

Borgmester Marie Stærke (S), formand for skoleudvalget, Mads Andersen (C) og Ken Kristensen (V) mødtes i paneldebat, og alle ønsker et tættere samarbejde mellem folkeskolerne og de lokale virksomheder. Virksomhederne skal invitere indenfor, åbne op og fortælle om deres hverdag, så det bliver mere håndgribeligt for de unge at vælge uddannelse.

Køge Arbejdsgiver Netværk er for alle virksomheder, selvstændige og iværksættere, som søger et professionelt og fagligt netværk for sparring, ny viden og inspiration. Et medlemskab af Køge Arbejdsgiver Netværk koster 950 kr. pr. år – www.k-a-n.dk.

Flere oplysninger: Søren Evald Jensen, formand for Køge Arbejdsgiver Netværk, tlf. 2061 0500