Vil du med?

Maj 2016

At sidde med i netværk kan være nøglen til opgaver, samarbejder og indflydelse.

Køge boomer i enhver forstand. Byen summer af aktivitet og foretagsomhed, og vi ser resultatet af de mangeårige, langsigtede planer – i form af nye bygninger og nye bydele, der toner frem.

Og netop evnen til at tænke langsigtet og for det fælles bedste bør man også tage med, når man indgår i et eller flere af byens erhvervsnetværk. For hvor var vi, hvis ikke vi tænkte langsigtet og havde blik på fremtiden? Hvor var vi som by og som mennesker, hvis vi kun tænkte på resultater her og nu?

Flere opgaver

For mange handler netværk umiddelbart om den gode relation med andre mennesker. En troværdig og tillidsfuld relation, der måske kan bane vejen for opgaver, ordrer og samarbejder, for vi kan jo allerbedst lide at handle med dem, vi kender, og som vi har tillid til.

For mange er ny viden, inspiration, sparring og input også det, man søger i sit netværk, og netværk kan være nøglen til både faglig og personlig udvikling for den enkelte.

Og ja, det kan netværk, men netværk kan også så meget mere.

Bedste erhvervsrammer

Netværk kan også – og bør også – være den instans, der går i dialog med de rette myndigheder og politiske interesser for at sætte sit aftryk på agendaen. Som erhvervsnetværk skal man arbejde for at skabe de bedste erhvervsrammer for virksomhederne og dens medarbejdere. En indsats, der både nu men også i fremtiden og på den lange bane sikrer, at erhvervslivets interesser varetages bedst muligt.

Det er værdifuldt netværk.

Uanset om man har lokale kunder eller ej, bør man have en stor interesse i at være med til at præge og påvirke erhvervsvilkårene, så det bliver bedst muligt at drive og udvikle sin virksomhed i Køge.

Så altså - netværk giver god mening og er en styrke at samarbejde og mødes om. Både i form af konkrete opgaver og ordrer, ny viden, inspiration, sparring, men også i form af politisk indflydelse og aftryk på erhvervsrammerne for virksomhedernes arbejde.

Værdien af netværks netværk

En opfordring herfra skal lyde: hvis du eller din virksomhed ikke allerede er en del af et eller flere af Køges netværk, bør du overveje det. Der er mange fordele – og vi er flere, der gerne vil arbejde for at skabe de bedste erhvervsvilkår for god vækst og udvikling. Til gavn for din, min og de mange andre virksomheder i kommunen.

Vi ses derude!

John Pihlkjær
Formand
Køge Arbejdsgiver Netværk